Monday, April 17, 2017

အုုတ္တစ္ခ်ပ္ ေကာင္းမေကာင္း ေအာက္ပါနည္းေတြႏွင့္ စမ္းသပ္ႏိုုင္ပါတယ္။

Site ထဲကိုုလာတယ္။ အုုတ္ခဲ၂ခဲကိုု ေကာက္ကိုုင္ၿပီး ရိုုက္ထည့္လိုုက္တာမွာ က်ိဳးသြားတယ္။ အုုတ္ေတြက မေကာင္းဘူး ေျပာၿပီး ျပန္သြားတယ္ဗ် လိုု ့ေျပာလာပါတယ္။ ဘယ္သူလဲဗ်၊ QC engineer လားလိုု ့ ေမးရာမွာ အင္ဂ်င္နီယာေတြ မဟုုတ္ပါဘူး၊ ဘယ္သူေတြ ဆိုုလား။ အဲဒါႏွင့္ အုုတ္ေကာင္းမေကာင္း ဘယ္လိုုစမ္းသပ္ၾကသလဲ ဆိုုတာကိုု ေျပာျပမိပါတယ္။
အုုတ္တစ္ခ်ပ္ ေကာင္းမေကာင္း ေအာက္ပါနည္းေတြႏွင့္ စမ္းသပ္ႏိုုင္ပါတယ္။
(1) Absorption test ေရစုုပ္ယူမႈ
(2) Crushing strength test ဖိအားခံႏိုုင္မႈ
(3) Hardness test မာေၾကာမႈ
(4) Shape and size ပုုံစံႏွင့္ အရြယ္အစား
(5) Color test အေရာင္
(6) Soundness test အသံေကာင္းမြန္မႈ
(7) Structure of brick ဖြဲ ့စည္းပုုံ
(8) Presence of soluble salts (efflorescence test) ဆားေပါက္မေပါက္
စတဲ့နည္းလမ္းေတြႏွင့္ စမ္းသပ္လိုု ့ ရပါတယ္။
(1) Absorption test ေရစုုပ္ယူမႈက အုုတ္တစ္ခ်ပ္အေနႏွင့္ ဘယ္ေလာက္ေရစုုပ္ယူသလဲ ဆိုုတာကိုု ၾကည့္တာပါ။ အုုတ္တစ္ခ်ပ္ကိုုယူ အေလးခ်ိန္ခ်ိန္ၿပီး ေရထဲ ၂၄နာရီ စိမ္ထားရပါမယ္။ အေလးခ်ိန္ျပန္ခ်ိန္ၾကည့္တဲ့အခါ ေရစုုပ္ယူလိုု ့ တိုုးလာတဲ့ အေလးခ်ိန္က မူလအေလးခ်ိန္ရဲ ့ ၂၀% မေက်ာ္ရဘူး ဆိုုပါတယ္။
(2) Crushing test ဖိအားခံႏိုုင္မႈက အုုတ္တစ္ခ်ပ္ကိုု ကြန္ကရစ္တုုံးခြဲစမ္းသလိုု compression test machine မွာ ဖိၿပီး စမ္းၾကည့္တာပါပဲ။ ကြဲသြား က်ိဳးသြားတဲ့ ဖိအားက 3.5N/mm2 ထက္မနည္းရဘူး ဆိုုပါတယ္။ 507.632 psi ေပါ့။
(3) Hardness test မာေၾကာမႈက မာေၾကာတဲ့ အရာတစ္ခုုႏွင့္ ျခစ္ၾကည့္ရာမွာ အရာမထင္ရဘူး ဆိုုပါတယ္။ လုုပ္ငန္းခြင္မွာ အမ်ားအားျဖင့္ လက္သည္းႏွင့္ ျခစ္ၾကည့္တာပါပဲ။ လက္သည္းႏွင့္ ျခစ္ၾကည့္ရာမွာ အရာမထင္ရင္ မာေၾကာတယ္လိုု ့ ယူဆၾကပါတယ္။
(4) Shape and size ပုုံစံႏွင့္ အရြယ္အစားမွာ ပုုံစံအားျဖင့္ ေစာင္းျခင္း ရြဲ ့ျခင္းမရွိ ေလးေထာင့္က်ၿပီး အစြန္းအနားေတြဟာ ေျဖာင့္တန္းညီညာေနရပါမယ္။ အရြယ္အစားအားျဖင့္ အုုတ္ခ်ပ္၂၀ေလာက္ကိုု ေကာက္ယူၿပီး တိုုင္းတာၾကည့္တဲ့အခါ တစ္ခ်ပ္ႏွင့္ တစ္ခ်ပ္ တူညီမႈ ရွိရပါမယ္။ အတိုုအရွည္ အထူအပါး ကြဲျပားမႈ မရွိရပါ။
(5) Color test အေရာင္က အုုတ္ခ်ပ္ေတြဟာ တူညီတဲ့ အေရာင္ရွိရမွာျဖစ္ၿပီး အုုတ္ခ်ပ္တစ္ခ်ပ္မွာကိုု အေရာင္အႏုုအရင့္ ကြဲတာမ်ိဳး မျဖစ္ရပါဘူး။
(6) Soundness test အသံေကာင္းမြန္မႈက အုုတ္၂ခ်ပ္ကိုု ယူၿပီး တစ္ခ်ပ္ႏွင့္တစ္ခ်ပ္ ရိုုက္ၾကည့္ရာမွာ ေပါ့ပါးတဲ့ ခ်ိဳလြင္တဲ့အသံၾကားရပါမယ္။ ေလးေလးပင္ပင္ ထုုံတုုံတုုံ အသံမ်ိဳး မရွိရပါဘူး။
(7) Structure of brick ဖြဲ ့စည္းမႈက အုုတ္ကိုု ခ်ိဳးၾကည့္ၿပီး ဒါမွမဟုုတ္ အုုတ္က်ိဳးကိုု ယူၾကည့္တဲ့အခါ အုုတ္ရဲ ့ အတြင္းသားမ်က္ႏွာျပင္ေတြက အက္ေၾကာင္း အေပါက္ စတာမ်ိဳးေတြ မရွိရပဲ တစ္သားထဲရွိေနရပါမယ္။
(8) Effloresence test ဆားေပါက္မေပါက္က အုုတ္ကိုု ေရထဲ ၂၄နာရီစိမ္ထားၿပီး အေျခာက္ခံပါ။ ေျခာက္ေသြ ့သြားတဲ့အခါ အုုတ္ခ်ပ္ေပၚမွာ မီးခိုုးေရာင္ အျဖဴေရာင္ အမႈန္ေလးေတြ ကပ္ေနတာမ်ိဳး ေတြ ့ရရင္ အုုတ္မွာ ဆားဓါတ္ပါတယ္ ဆိုုပါတယ္။
အဲဒါေတြက ေယဘုုယ်အားျဖင့္ စမ္းသပ္ၾကည့္လိုု ့ ရတဲ့ နည္းလမ္းေတြပါ။ lab ေတြမွာ ဒီထက္ အေသးစိပ္ စမ္းသပ္ၾကည့္လိုု ့ ရပါတယ္။
ခုုနက ေျပာတဲ့ အုုတ္က မက်ိဳးရဘူး ဆိုုတာက ဒီလိုုပါ။ ရိုုက္ၾကည့္လိုု ့ မက်ိဳးရဘူး ဆိုုတာမွာ ျဖည္းျဖည္းရိုုက္ရင္ေတာ့ ဘယ္က်ိဳးပါ့မလဲ။ အင္းဟာ … အင္းဟာ … ဆိုုၿပီး အားႏွင့္ ရိုုက္လိုု ့ကေတာ့ က်ိဳးမွာေပါ့။ တစ္ခ်ိဳ ့မ်ား ပစ္ခ်ရင္ မက်ိဳးရဘူး ဆိုုၿပီး အေပၚကိုုေတာင္ အားပါးတရ ပစ္တင္လိုုက္ၾကတယ္။ အမွန္က ေအာက္မွာရွိတဲ့ အုုတ္တစ္ခ်ပ္အေပၚကိုု အျမင့္ 1m(3ft) အျမင့္ကေန အသာကိုုင္ၿပီး လြတ္ခ်ရတာပါ။ အဲလိုုလြတ္ခ်တဲ့ အုုတ္က မက်ိဳးရဘူးလိုု ့ ဆိုုတာပါ။


Credit - Kyithar Myint

 အဲဒါမ်ိဳးေလးေတြ သိထားေတာ့ အင္ဂ်င္နီယာမဟုုတ္ရင္ေတာင္ site ထဲ ခပ္တည္တည္ႏွင့္ ၀င္ေျပာလိုု ့ ရတာေပါ့။ အခုုလဲ ေျပာေနၾကတာပါပဲေလ။တာပါ။ အုုတ္တစ္ခ်ပ္ကိုုယူ အေလးခ်ိန္ခ်ိန္ၿပီး ေရထဲ ၂၄နာရီ စိမ္ထားရပါမယ္။ အေလးခ်ိန္ျပန္ခ်ိန္ၾကည့္တဲ့အခါ ေရစုုပ္ယူလိုု ့ တိုုးလာတဲ့ အေလးခ်ိန္က မူလအေလးခ်ိန္ရဲ ့ ၂၀% မေက်ာ္ရဘူး ဆိုုပါတယ္။
(2) Crushing test ဖိအားခံႏိုုင္မႈက အုုတ္တစ္ခ်ပ္ကိုု ကြန္ကရစ္တုုံးခြဲစမ္းသလိုု compression test machine မွာ ဖိၿပီး စမ္းၾကည့္တာပါပဲ။ ကြဲသြား က်ိဳးသြားတဲ့ ဖိအားက 3.5N/mm2 ထက္မနည္းရဘူး ဆိုုပါတယ္။ 507.632 psi ေပါ့။
(3) Hardness test မာေၾကာမႈက မာေၾကာတဲ့ အရာတစ္ခုုႏွင့္ ျခစ္ၾကည့္ရာမွာ အရာမထင္ရဘူး ဆိုုပါတယ္။ လုုပ္ငန္းခြင္မွာ အမ်ားအားျဖင့္ လက္သည္းႏွင့္ ျခစ္ၾကည့္တာပါပဲ။ လက္သည္းႏွင့္ ျခစ္ၾကည့္ရာမွာ အရာမထင္ရင္ မာေၾကာတယ္လိုု ့ ယူဆၾကပါတယ္။
(4) Shape and size ပုုံစံႏွင့္ အရြယ္အစားမွာ ပုုံစံအားျဖင့္ ေစာင္းျခင္း ရြဲ ့ျခင္းမရွိ ေလးေထာင့္က်ၿပီး အစြန္းအနားေတြဟာ ေျဖာင့္တန္းညီညာေနရပါမယ္။ အရြယ္အစားအားျဖင့္ အုုတ္ခ်ပ္၂၀ေလာက္ကိုု ေကာက္ယူၿပီး တိုုင္းတာၾကည့္တဲ့အခါ တစ္ခ်ပ္ႏွင့္ တစ္ခ်ပ္ တူညီမႈ ရွိရပါမယ္။ အတိုုအရွည္ အထူအပါး ကြဲျပားမႈ မရွိရပါ။
(5) Color test အေရာင္က အုုတ္ခ်ပ္ေတြဟာ တူညီတဲ့ အေရာင္ရွိရမွာျဖစ္ၿပီး အုုတ္ခ်ပ္တစ္ခ်ပ္မွာကိုု အေရာင္အႏုုအရင့္ ကြဲတာမ်ိဳး မျဖစ္ရပါဘူး။
(6) Soundness test အသံေကာင္းမြန္မႈက အုုတ္၂ခ်ပ္ကိုု ယူၿပီး တစ္ခ်ပ္ႏွင့္တစ္ခ်ပ္ ရိုုက္ၾကည့္ရာမွာ ေပါ့ပါးတဲ့ ခ်ိဳလြင္တဲ့အသံၾကားရပါမယ္။ ေလးေလးပင္ပင္ ထုုံတုုံတုုံ အသံမ်ိဳး မရွိရပါဘူး။
(7) Structure of brick ဖြဲ ့စည္းမႈက အုုတ္ကိုု ခ်ိဳးၾကည့္ၿပီး ဒါမွမဟုုတ္ အုုတ္က်ိဳးကိုု ယူၾကည့္တဲ့အခါ အုုတ္ရဲ ့ အတြင္းသားမ်က္ႏွာျပင္ေတြက အက္ေၾကာင္း အေပါက္ စတာမ်ိဳးေတြ မရွိရပဲ တစ္သားထဲရွိေနရပါမယ္။
(8) Effloresence test ဆားေပါက္မေပါက္က အုုတ္ကိုု ေရထဲ ၂၄နာရီစိမ္ထားၿပီး အေျခာက္ခံပါ။ ေျခာက္ေသြ ့သြားတဲ့အခါ အုုတ္ခ်ပ္ေပၚမွာ မီးခိုုးေရာင္ အျဖဴေရာင္ အမႈန္ေလးေတြ ကပ္ေနတာမ်ိဳး ေတြ ့ရရင္ အုုတ္မွာ ဆားဓါတ္ပါတယ္ ဆိုုပါတယ္။
အဲဒါေတြက ေယဘုုယ်အားျဖင့္ စမ္းသပ္ၾကည့္လိုု ့ ရတဲ့ နည္းလမ္းေတြပါ။ lab ေတြမွာ ဒီထက္ အေသးစိပ္ စမ္းသပ္ၾကည့္လိုု ့ ရပါတယ္။
ခုုနက ေျပာတဲ့ အုုတ္က မက်ိဳးရဘူး ဆိုုတာက ဒီလိုုပါ။ ရိုုက္ၾကည့္လိုု ့ မက်ိဳးရဘူး ဆိုုတာမွာ ျဖည္းျဖည္းရိုုက္ရင္ေတာ့ ဘယ္က်ိဳးပါ့မလဲ။ အင္းဟာ … အင္းဟာ … ဆိုုၿပီး အားႏွင့္ ရိုုက္လိုု ့ကေတာ့ က်ိဳးမွာေပါ့။ တစ္ခ်ိဳ ့မ်ား ပစ္ခ်ရင္ မက်ိဳးရဘူး ဆိုုၿပီး အေပၚကိုုေတာင္ အားပါးတရ ပစ္တင္လိုုက္ၾကတယ္။ အမွန္က ေအာက္မွာရွိတဲ့ အုုတ္တစ္ခ်ပ္အေပၚကိုု အျမင့္ 1m(3ft) အျမင့္ကေန အသာကိုုင္ၿပီး လြတ္ခ်ရတာပါ။ အဲလိုုလြတ္ခ်တဲ့ အုုတ္က မက်ိဳးရဘူးလိုု ့ ဆိုုတာပါ။
အဲဒါမ်ိဳးေလးေတြ သိထားေတာ့ အင္ဂ်င္နီယာမဟုုတ္ရင္ေတာင္ site ထဲ ခပ္တည္တည္ႏွင့္ ၀င္ေျပာလိုု ့ ရတာေပါ့။ အခုုလဲ ေျပာေနၾကတာပါပဲေလ။



Unicode

Site ထဲကိုုလာတယ်။ အုုတ်ခဲ၂ခဲကိုု ကောက်ကိုုင်ပြီး ရိုုက်ထည့်လိုုက်တာမှာ ကျိုးသွားတယ်။ အုုတ်တွေက မကောင်းဘူး ပြောပြီး ပြန်သွားတယ်ဗျ လိုု ့ပြောလာပါတယ်။ ဘယ်သူလဲဗျ၊ QC engineer လားလိုု ့ မေးရာမှာ အင်ဂျင်နီယာတွေ မဟုုတ်ပါဘူး၊ ဘယ်သူတွေ ဆိုုလား။ အဲဒါနှင့် အုုတ်ကောင်းမကောင်း ဘယ်လိုုစမ်းသပ်ကြသလဲ ဆိုုတာကိုု ပြောပြမိပါတယ်။

အုုတ်တစ်ချပ် ကောင်းမကောင်း အောက်ပါနည်းတွေနှင့် စမ်းသပ်နိုုင်ပါတယ်။

(1) Absorption test ရေစုုပ်ယူမှု

(2) Crushing strength test ဖိအားခံနိုုင်မှု

(3) Hardness test မာကြောမှု

(4) Shape and size ပုုံစံနှင့် အရွယ်အစား

(5) Color test အရောင်

(6) Soundness test အသံကောင်းမွန်မှု

(7) Structure of brick ဖွဲ ့စည်းပုုံ

(8) Presence of soluble salts (efflorescence test) ဆားပေါက်မပေါက်

စတဲ့နည်းလမ်းတွေနှင့် စမ်းသပ်လိုု ့ ရပါတယ်။

(1) Absorption test ရေစုုပ်ယူမှုက အုုတ်တစ်ချပ်အနေနှင့် ဘယ်လောက်ရေစုုပ်ယူသလဲ ဆိုုတာကိုု ကြည့်တာပါ။ အုုတ်တစ်ချပ်ကိုုယူ အလေးချိန်ချိန်ပြီး ရေထဲ ၂၄နာရီ စိမ်ထားရပါမယ်။ အလေးချိန်ပြန်ချိန်ကြည့်တဲ့အခါ ရေစုုပ်ယူလိုု ့ တိုုးလာတဲ့ အလေးချိန်က မူလအလေးချိန်ရဲ ့ ၂၀% မကျော်ရဘူး ဆိုုပါတယ်။

(2) Crushing test ဖိအားခံနိုုင်မှုက အုုတ်တစ်ချပ်ကိုု ကွန်ကရစ်တုုံးခွဲစမ်းသလိုု compression test machine မှာ ဖိပြီး စမ်းကြည့်တာပါပဲ။ ကွဲသွား ကျိုးသွားတဲ့ ဖိအားက 3.5N/mm2 ထက်မနည်းရဘူး ဆိုုပါတယ်။ 507.632 psi ပေါ့။

(3) Hardness test မာကြောမှုက မာကြောတဲ့ အရာတစ်ခုုနှင့် ခြစ်ကြည့်ရာမှာ အရာမထင်ရဘူး ဆိုုပါတယ်။ လုုပ်ငန်းခွင်မှာ အများအားဖြင့် လက်သည်းနှင့် ခြစ်ကြည့်တာပါပဲ။ လက်သည်းနှင့် ခြစ်ကြည့်ရာမှာ အရာမထင်ရင် မာကြောတယ်လိုု ့ ယူဆကြပါတယ်။

(4) Shape and size ပုုံစံနှင့် အရွယ်အစားမှာ ပုုံစံအားဖြင့် စောင်းခြင်း ရွဲ ့ခြင်းမရှိ လေးထောင့်ကျပြီး အစွန်းအနားတွေဟာ ဖြောင့်တန်းညီညာနေရပါမယ်။ အရွယ်အစားအားဖြင့် အုုတ်ချပ်၂၀လောက်ကိုု ကောက်ယူပြီး တိုုင်းတာကြည့်တဲ့အခါ တစ်ချပ်နှင့် တစ်ချပ် တူညီမှု ရှိရပါမယ်။ အတိုုအရှည် အထူအပါး ကွဲပြားမှု မရှိရပါ။

(5) Color test အရောင်က အုုတ်ချပ်တွေဟာ တူညီတဲ့ အရောင်ရှိရမှာဖြစ်ပြီး အုုတ်ချပ်တစ်ချပ်မှာကိုု အရောင်အနုုအရင့် ကွဲတာမျိုး မဖြစ်ရပါဘူး။

(6) Soundness test အသံကောင်းမွန်မှုက အုုတ်၂ချပ်ကိုု ယူပြီး တစ်ချပ်နှင့်တစ်ချပ် ရိုုက်ကြည့်ရာမှာ ပေါ့ပါးတဲ့ ချိုလွင်တဲ့အသံကြားရပါမယ်။ လေးလေးပင်ပင် ထုုံတုုံတုုံ အသံမျိုး မရှိရပါဘူး။

(7) Structure of brick ဖွဲ ့စည်းမှုက အုုတ်ကိုု ချိုးကြည့်ပြီး ဒါမှမဟုုတ် အုုတ်ကျိုးကိုု ယူကြည့်တဲ့အခါ အုုတ်ရဲ ့ အတွင်းသားမျက်နှာပြင်တွေက အက်ကြောင်း အပေါက် စတာမျိုးတွေ မရှိရပဲ တစ်သားထဲရှိနေရပါမယ်။

(8) Effloresence test ဆားပေါက်မပေါက်က အုုတ်ကိုု ရေထဲ ၂၄နာရီစိမ်ထားပြီး အခြောက်ခံပါ။ ခြောက်သွေ ့သွားတဲ့အခါ အုုတ်ချပ်ပေါ်မှာ မီးခိုုးရောင် အဖြူရောင် အမှုန်လေးတွေ ကပ်နေတာမျိုး တွေ ့ရရင် အုုတ်မှာ ဆားဓါတ်ပါတယ် ဆိုုပါတယ်။

အဲဒါတွေက ယေဘုုယျအားဖြင့် စမ်းသပ်ကြည့်လိုု ့ ရတဲ့ နည်းလမ်းတွေပါ။ lab တွေမှာ ဒီထက် အသေးစိပ် စမ်းသပ်ကြည့်လိုု ့ ရပါတယ်။

ခုုနက ပြောတဲ့ အုုတ်က မကျိုးရဘူး ဆိုုတာက ဒီလိုုပါ။ ရိုုက်ကြည့်လိုု ့ မကျိုးရဘူး ဆိုုတာမှာ ဖြည်းဖြည်းရိုုက်ရင်တော့ ဘယ်ကျိုးပါ့မလဲ။ အင်းဟာ … အင်းဟာ … ဆိုုပြီး အားနှင့် ရိုုက်လိုု ့ကတော့ ကျိုးမှာပေါ့။ တစ်ချို ့များ ပစ်ချရင် မကျိုးရဘူး ဆိုုပြီး အပေါ်ကိုုတောင် အားပါးတရ ပစ်တင်လိုုက်ကြတယ်။ အမှန်က အောက်မှာရှိတဲ့ အုုတ်တစ်ချပ်အပေါ်ကိုု အမြင့် 1m(3ft) အမြင့်ကနေ အသာကိုုင်ပြီး လွတ်ချရတာပါ။ အဲလိုုလွတ်ချတဲ့ အုုတ်က မကျိုးရဘူးလိုု ့ ဆိုုတာပါ။



Credit - Kyithar Myint


 အဲဒါမျိုးလေးတွေ သိထားတော့ အင်ဂျင်နီယာမဟုုတ်ရင်တောင် site ထဲ ခပ်တည်တည်နှင့် ၀င်ပြောလိုု ့ ရတာပေါ့။ အခုုလဲ ပြောနေကြတာပါပဲလေ။တာပါ။ အုုတ်တစ်ချပ်ကိုုယူ အလေးချိန်ချိန်ပြီး ရေထဲ ၂၄နာရီ စိမ်ထားရပါမယ်။ အလေးချိန်ပြန်ချိန်ကြည့်တဲ့အခါ ရေစုုပ်ယူလိုု ့ တိုုးလာတဲ့ အလေးချိန်က မူလအလေးချိန်ရဲ ့ ၂၀% မကျော်ရဘူး ဆိုုပါတယ်။

(2) Crushing test ဖိအားခံနိုုင်မှုက အုုတ်တစ်ချပ်ကိုု ကွန်ကရစ်တုုံးခွဲစမ်းသလိုု compression test machine မှာ ဖိပြီး စမ်းကြည့်တာပါပဲ။ ကွဲသွား ကျိုးသွားတဲ့ ဖိအားက 3.5N/mm2 ထက်မနည်းရဘူး ဆိုုပါတယ်။ 507.632 psi ပေါ့။

(3) Hardness test မာကြောမှုက မာကြောတဲ့ အရာတစ်ခုုနှင့် ခြစ်ကြည့်ရာမှာ အရာမထင်ရဘူး ဆိုုပါတယ်။ လုုပ်ငန်းခွင်မှာ အများအားဖြင့် လက်သည်းနှင့် ခြစ်ကြည့်တာပါပဲ။ လက်သည်းနှင့် ခြစ်ကြည့်ရာမှာ အရာမထင်ရင် မာကြောတယ်လိုု ့ ယူဆကြပါတယ်။

(4) Shape and size ပုုံစံနှင့် အရွယ်အစားမှာ ပုုံစံအားဖြင့် စောင်းခြင်း ရွဲ ့ခြင်းမရှိ လေးထောင့်ကျပြီး အစွန်းအနားတွေဟာ ဖြောင့်တန်းညီညာနေရပါမယ်။ အရွယ်အစားအားဖြင့် အုုတ်ချပ်၂၀လောက်ကိုု ကောက်ယူပြီး တိုုင်းတာကြည့်တဲ့အခါ တစ်ချပ်နှင့် တစ်ချပ် တူညီမှု ရှိရပါမယ်။ အတိုုအရှည် အထူအပါး ကွဲပြားမှု မရှိရပါ။

(5) Color test အရောင်က အုုတ်ချပ်တွေဟာ တူညီတဲ့ အရောင်ရှိရမှာဖြစ်ပြီး အုုတ်ချပ်တစ်ချပ်မှာကိုု အရောင်အနုုအရင့် ကွဲတာမျိုး မဖြစ်ရပါဘူး။

(6) Soundness test အသံကောင်းမွန်မှုက အုုတ်၂ချပ်ကိုု ယူပြီး တစ်ချပ်နှင့်တစ်ချပ် ရိုုက်ကြည့်ရာမှာ ပေါ့ပါးတဲ့ ချိုလွင်တဲ့အသံကြားရပါမယ်။ လေးလေးပင်ပင် ထုုံတုုံတုုံ အသံမျိုး မရှိရပါဘူး။

(7) Structure of brick ဖွဲ ့စည်းမှုက အုုတ်ကိုု ချိုးကြည့်ပြီး ဒါမှမဟုုတ် အုုတ်ကျိုးကိုု ယူကြည့်တဲ့အခါ အုုတ်ရဲ ့ အတွင်းသားမျက်နှာပြင်တွေက အက်ကြောင်း အပေါက် စတာမျိုးတွေ မရှိရပဲ တစ်သားထဲရှိနေရပါမယ်။

(8) Effloresence test ဆားပေါက်မပေါက်က အုုတ်ကိုု ရေထဲ ၂၄နာရီစိမ်ထားပြီး အခြောက်ခံပါ။ ခြောက်သွေ ့သွားတဲ့အခါ အုုတ်ချပ်ပေါ်မှာ မီးခိုုးရောင် အဖြူရောင် အမှုန်လေးတွေ ကပ်နေတာမျိုး တွေ ့ရရင် အုုတ်မှာ ဆားဓါတ်ပါတယ် ဆိုုပါတယ်။

အဲဒါတွေက ယေဘုုယျအားဖြင့် စမ်းသပ်ကြည့်လိုု ့ ရတဲ့ နည်းလမ်းတွေပါ။ lab တွေမှာ ဒီထက် အသေးစိပ် စမ်းသပ်ကြည့်လိုု ့ ရပါတယ်။

ခုုနက ပြောတဲ့ အုုတ်က မကျိုးရဘူး ဆိုုတာက ဒီလိုုပါ။ ရိုုက်ကြည့်လိုု ့ မကျိုးရဘူး ဆိုုတာမှာ ဖြည်းဖြည်းရိုုက်ရင်တော့ ဘယ်ကျိုးပါ့မလဲ။ အင်းဟာ … အင်းဟာ … ဆိုုပြီး အားနှင့် ရိုုက်လိုု ့ကတော့ ကျိုးမှာပေါ့။ တစ်ချို ့များ ပစ်ချရင် မကျိုးရဘူး ဆိုုပြီး အပေါ်ကိုုတောင် အားပါးတရ ပစ်တင်လိုုက်ကြတယ်။ အမှန်က အောက်မှာရှိတဲ့ အုုတ်တစ်ချပ်အပေါ်ကိုု အမြင့် 1m(3ft) အမြင့်ကနေ အသာကိုုင်ပြီး လွတ်ချရတာပါ။ အဲလိုုလွတ်ချတဲ့ အုုတ်က မကျိုးရဘူးလိုု ့ ဆိုုတာပါ။

အဲဒါမျိုးလေးတွေ သိထားတော့ အင်ဂျင်နီယာမဟုုတ်ရင်တောင် site ထဲ ခပ်တည်တည်နှင့် ၀င်ပြောလိုု ့ ရတာပေါ့။ အခုုလဲ ပြောနေကြတာပါပဲလေ။




0 comments:

Post a Comment

Disqus Shortname

Comments system